Hoe kies je het beste materiaal voor je verpakking?

Hoe kies je het beste materiaal voor je verpakking?

Verpakkingen spelen een zeer belangrijke rol in de customer-experience van je merk. De juiste lettertypes, kleuren, afbeeldingen en logo's gecombineerd tot het totale grafisch ontwerp. Je hebt er hard aan gewerkt om het tot een uniek geheel te maken.

Hoe frustrerend kan het dan zijn om uiteindelijk te merken dat dit geheel totaal niet matcht met het gekozen materiaal. De verschillende materialen willen we hierna benoemen zodat je wat meer inzicht krijgt in het gebruik ervan.


De kleuren, lettertypes en afbeeldingen bepalen je branding. Het materiaal zorgt voor het juiste fundament hiervan.

Golfkarton bedrukken

Golfkarton wordt veel gebruikt voor verzendverpakkingen. Deze is te verkrijgen in wit, bruin en zwart.

  • Wit golfkarton kun je prima bedrukken in full colour, zelfs is het mogelijk om dit tweezijdig te bedrukken
  • Bruin golfkarton (kraft) is prima te bedrukken met witte inkt of zwarte inkt en natuurlijk ook tweezijdig
  • Zwart golfkarton is erg goed met witte inkt te bedrukken. Kies voor een enkele laag wit voor een wat transparante look of een dubbele witte laag voor een volledige dekking.

Vouwkarton bedrukken

Vouwkarton is een papiersoort die veel voor verpakkingen wordt gebruikt in de cosmetica, voedingsindustrie en farmacie. We hanteren de term vouwkarton voor dikte c.q gramsgewicht van 170 t/m 600 gram per vierkante meter. Vouwkarton bestaat uit meerdere lagen, vaak beplakt en voorzien van een strijklaag. Deze laag kan eenzijdig en tweezijdig worden aangebracht. Ook is de kleur van de laag te bepalen, bijvoorbeeld wit of crème. Het wordt vaak bedrukt in offset of het wordt digitaal gedrukt.

De voordelen van vouwkarton:

  • Een sterk en buigzaam materiaal
  • Eenvoudig te verwerken d.m.v. stansen en vouwen cq. plakken
  • Een goede beschermende functie
  • Zeer goed bedrukbaar
  • Lage transport en distributiekosten
  • Duurzaam materiaal

Uiteraard zijn er nog veel meer papier- en kartonsoorten die geschikt zijn om er een mooie verpakking van te maken. Hierboven hebben we er twee benoemd. Houd onze blog in de gaten om op de hoogte te blijven van alle mooie oplossingen op verpakkingsgebied. En heb je vragen? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord.

Categorieën

Tips & tricks

Tags

Materialen